Zo maak je je outfit af met een das.

 
How to_normal tie_fromgrid.jpg
 

De stropdas is het perfecte accessoire om je mee te onderscheiden, en persoonlijkheid aan je outfit toe te voegen. Stijf? Nee hoor, ook met een das kun je er heel ontspannen uitzien. Het kiezen van de juiste das is alleen wel een dingetje. Er is zo veel keuze, hoe weet je of je de juiste das knoopt? In dit blog helpen we je op weg!

 

Zo kies je de juiste das

De belangrijkste factor in je keuze is de gelegenheid. Zo vraagt een diner met vrienden om een ander soort das dan een sollicitatiegesprek. Indruk maken op je toekomstige werkgever vraagt om een traditionele en krachtige das. Denk hierbij aan een effen donkerblauwe of bordeaux rode das, maar een das in een mooie tint groen of bruin combineren ook perfect met een wit maatoverhemd. Is de setting sociaal en informeel? Dan is het juist leuk een “knitted” of opvallend gekleurde das te dragen, of een stropdas met een leuke print.

 

Opvallende patronen

Over kleuren en patronen gesproken, daar willen we je wel meteen een belangrijke les over meegeven. Juist door het grote aanbod is het namelijk makkelijk de plank mis te slaan. Een opvallend patroon is leuk, maar van grote invloed op je look. Stem de rest van je pak dus goed af op je opvallende das. Zo staat een gestreepte das met een gestreept overhemd bijna nooit. Combineer een stropdas met patroon dus altijd met een effen maatoverhemd.

 

Kleur bekennen!

Een stropdas leidt de aandacht naar je gezicht, mits de kleur das donkerder is dan je overhemd en lichter of gelijk is aan de kleur van je pak. Heb je oog voor kleur? Dan kan je voor een ton-sur-ton combinatie gaan, wat ‘tint-op-tint’ betekent. Denk hierbij aan een lichtblauw shirt met donkerblauwe das. Ook leuk om te doen: je das afstemmen op de kledingkeuze van je partner!

 

Hoe breed moet je stropdas zijn?

Nog een factor: de breedte van de das. Ook hierbij hangt het af van de gelegenheid. En daarbij moet de das passen bij je bouw. Met een breedte tussen de 7 en 8 cm zit je bijna altijd goed. Is je look casual? Dan mag ‘ie wat smaller: 5 à 6 cm breed. Belangrijk is dat je rekening houdt met de breedte van je revers, dus geen brede revers met een smalle das. Wil je zeker weten wat voor jou de beste keuze is? Loop vrijblijvend even bij ons binnen, dan helpen we je verder. Leren we je meteen hoe je ‘m moet strikken ;)

 
Steef de Groot